Varovanje zasebnosti

Na spletni strani etol.si čas skrbimo za zvarovanje zasebnosti vaših osebnih podatkov in upoštevamo načela varne obdelave osebnih podatkov. V tem pravilniku o zasebnosti vam povemo, katere vaše osebne podatke obdelujemo, kakšen je namen obdelave in kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših podatkov.

Uvodno določilo

Etol.si spoštuje zaupanje, ki ste ga nam izkazali s posredovanjem in odobritvijo uporabe vaših osebnih podatkov. Politika varstva osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: politika) vas obvešča o tem, kako uporabljamo vaše podatke, zakaj jih potrebujemo in katere pravice imate kot posameznik v zvezi z našim ravnanjem z vašimi osebnimi podatki.

Varstvo osebnih podatkov

V Etol.si spoštujemo zasebnost in varnost vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke uporabljamo samo za namene, ki so navedeni v nadaljevanju tega pravilnika o zasebnosti. Vaše osebne podatke skrbno varujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in drugimi zakonskimi določbami, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Upravljalec podatkov

Etol.si kot upravljavec osebnih podatkov, zbranih na zgoraj navedenih spletnih straneh in obdelanih v skladu z interno Politiko varstva osebnih podatkov, ima sedež na naslovu Sernčeva ulica 13, 3000 Celje, Slovenija.

Pooblaščena oseba

Etol.si je imenovan za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov in smo dosegljivi preko kontaktne strani.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, državam ali mednarodnim organizacijam.

Izjema so statistični podatki o obisku in uporabi spletne strani, ki jih ustvarja spletna platforma Google Analytics, ter spletna platforma Mailerlite za pošiljanje e-novic in ponudb in e-publikacij Etol.si.

Zaradi skladnosti s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) sta Google Analytics in Mailerlite posodobila svoje pogoje uporabe in pravilnik o zasebnosti, da bi vključila besedilo o okviru zasebnostnega ščita med EU in ZDA ter o tem, kako upoštevata njegove zahteve.

Google Analytics uporabnikom omogoča, da uredijo svoje želje glede obdelave svojih podatkov. Če želite izvedeti več o Googlovih pogojih uporabe storitev in pravilniku o zasebnosti, obiščite naslednje povezave:

Vrste osebnih podatkov in namen njihove uporabe

Etol.si obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov (če se osebni podatki zbirajo), sklenjenih pogodb ali predpogodbenih aktivnosti, zakonitih interesov, za katere si prizadevamo, in izpolnjevanja zakonskih obveznosti, ki veljajo za nas.

a. Obdelava na podlagi privolitve

Oseba, katere osebni podatki se obdelujejo na podlagi privolitve, se lahko za vsak primer posebej odloči, da bo dala ali preklicala svojo privolitev.

Svojo odločitev o zbiranju podatkov lahko kadar koli spremenite tako, da nas kontaktirate.

b. Pošiljanje novic, promocij, obvestil, itd.

Vaš e-poštni naslov bomo uporabili za obveščanje o novostih na spletnem mestu Etol.si ter za pošiljanje promocijskih ponudb spletnega mesta Etol.si in njihovih partnerjev. Občasno vam bomo poslali tudi posebne ponudbe.

Ko se naročite na novice Etol.si ali zahtevate informacije, zbiramo in obdelujemo naslednje podatke: vaše ime, priimek in e-poštni naslov.

c. Obdelava na podlagi zakonitih interesov

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo. V ta namen uporabljamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • statistična analiza obiskov na spletni strani www.etol.si;
 • zagotovitev najboljše možne izkušnje pri uporabi naših storitev;
 • zagotavljanje in razvijanje inovativne in personalizirane storitve za obiskovalce Etol.si;
 • za pomoč pri zagotavljanju varnosti naših storitev in spletnih mest, za zaščito pred goljufijami, neželeno pošto, zlorabami in drugimi spletnimi težavami.

Varstvo osebnih podatkov

Etol.si bo poskrbel, da bodo vzpostavljeni vsi potrebni postopki za zagotavljanje varnosti vaših osebnih podatkov. To bomo dosegli z upoštevanjem notranjih aktov, ki jih imamo vzpostavljene, ter z upoštevanjem dobrih praks v zvezi z informacijsko varnostjo:

 • varovali programsko opremo, ki se uporablja za obdelavo osebnih podatkov
 • zagotovili učinkovita sredstva za arhiviranje, uničenje ali izbris osebnih podatkov
 • omogočanje urejanje kdaj in kako se osebni podatki obdelujejo ter kdo jih obdeluje
 • zaščito podatkov, strojne in programske opreme
 • preprečevanje nepooblaščenega dostopa do osebnih podatkov med njihovim prenosom, vključno s prenosom prek telekomunikacijskih in omrežnih sistemov.

Hramba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili še pet let po tem, ko boste umaknili svoje soglasje.

Osebne podatke, zbrane na podlagi pogodbe, bomo hranili deset let od datuma, ko so naše pogodbene obveznosti do vas izpolnjene, v primeru izterjave neplačanih pogodbenih obveznosti pa še deset let po končanem sodnem postopku.

Osebne podatke, zbrane na podlagi zakonitih interesov, bomo hranili tudi, dokler ne uveljavite svojih pravic ali dokler teh podatkov ne bomo več potrebovali za zakonite poslovne namene.

Pravice posameznika

V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov za vas veljajo naslednje pravice:

 • Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico vedeti, ali upravljavec podatkov obdeluje osebne podatke v zvezi z njim, in če je tako, ima pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov.
 • Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne informacije. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima tudi pravico do dostopa in lahko zahteva dopolnitev nepopolnih informacij.
 • Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca zahtevati izbris svojih osebnih podatkov, upravljavec pa mora to zahtevo izpolniti brez nepotrebnega odlašanja.
 • Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko zahteva omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, kadar ugovarja točnosti podatkov, kadar je obdelava nezakonita in kadar ugovarja njihovemu izbrisu ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe, kadar ugovarja njihovi obdelavi in kadar upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar jih potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo zahtevkov.
 • Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko od upravljavca, ki so mu posredovali osebne podatke, zahtevajo, da jim zagotovi informacije, ki so jih posredovali, v splošno uporabljani, strojno berljivi obliki in jih posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga prvotni upravljavec pri tem oviral.
 • Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, imajo zaradi svojega posebnega položaja pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njimi zaradi zakonitih interesov upravljavca.
 • Posamezniki imajo pravico, da zavrnejo odločitve, sprejete z avtomatizirano obdelavo, vključno z oblikovanjem profilov, ki imajo zanje pravne učinke.
 • Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, se lahko s pomisleki glede obdelave osebnih podatkov obrne neposredno na Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Kako uveljavite pravice posameznika

Pravice, do katerih ste upravičeni v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, lahko uveljavljate kadar koli.

a. Piškotki

To spletno mesto za nemoteno delovanje uporablja piškotke. Piškotek je datoteka, shranjena v uporabnikovi napravi, s katere uporabnik dostopa do spletnega portala. V njem so shranjene edinstvene informacije o uporabniku ali njegovih nastavitvah na določenem spletnem mestu.

b. Spremembe in veljavnost

Etol.si si pridržuje pravico do spremembe tega pravilnika o zasebnosti in vas bo o vseh spremembah obvestil.

Politika varstva zasebnosti velja od 10.7.2022